Brad Pitt a George Clooney se potkají u Coenů

kul, Reuters
23. 4. 2007 12:30
Hollywoodské hvězdy si zahrají v komedii o agentovi CIA
Brad Pitt
Brad Pitt | Foto: Reuters

Los Angeles - O účasti George Clooneyho na projektu Burn After Reading se vědělo už od podzimu, teď smlouvu podepsala další herecká hvězda: Brad Pitt.

Po třech dílech Dannyho parťáků, z nichž ten poslední bude mít už příští měsíc premiéru v Cannes, je autorský tandem Joela a Ethana Coenových další, kdo si na plakáty bude moci napsat jména dvou nejoblíbenějších a nejvýdělečnějších herců současného Hollywoodu.

Burn After Reading (Po přečtení spalte) bude mírně potrhlou komedií o agentovi CIA, který ztratí disketu s textem knihy, ve které shrnuje své špionské zkušenosti, jež by se na veřejnost rozhodně neměly dostat.

Scénář, volně inspirovaný vzpomínkami bývalého šéfa CIA Stansfielda Turnera, mají prý bratři napsaný už dávno, natáčet se začne v srpnu. Burn After Reading by mělo mít v kinech premiéru v první polovině roku 2008.

Foto: Reuters

Kromě Pitta a Clooneyho se tu představí i Frances McDormandová, která za roli policistiky ve Coenovic Fargu získala Oscara. Bartrům vynesl film sošku za scénář.

Scénář drží duo v tajnosti, a tak není jasné, jaká role je pro Pitta připravena. Clooney už loni na podzim pro časopis Vanity Fair řekl: "Nebudu hrát toho chlápka od CIA, ale jednoho ze zabijáků. To se mi líbí, navíc to bude můj třetí idiot. Coenovi tomu říkají Clooneyho idiotská trilogie," dodává oscarový herec v narážce na dřívější spolupráci se slavnými bratry.

Poprvé se potkali při retro komedii Bratříčku, kde jsi? (2000), kde Clooney ztvárnil trestance Ulyssese, který se s dvěma parťáky na útěku stane pěveckou hvězdou; o tři roky později Coenové Clooneymu nabídli roli rozvodového právníka vedle Catherine Zety-Jonesové v Nesnesitelné krutosti.

Coenové, mezi jejichž nejznámější snímky patří Big Lebowski, Muž, který nebyl, Lupiči paní domácí nebo zmíněné Fargo, už mají dotočeno No County For Old Men.

Příběh zpackaného pašování drog na americko-mexických hranicích podle románu Cormaca McCarthyho, čerstvého držitele Pulitzerovy ceny, vstoupí letos do kin a stejně jako noví Dannyho parťáci dorazí na pláže v Cannes: je nasazen do hlavního klání o Zlatou palmu.

 

Právě se děje

Další zprávy