Agenta Litviněnka si zahraje Johny Depp

mor
15. 1. 2007 12:30
Los Angeles - Johny Depp jako vykradač hrobů? Nejdříve ohlásil, že si zahraje Freddie Mercuryho, teď se chce pustit i do agenta Litviněnka.

Hned tři filmy o životě a smrti ruského špiona Alexadera Litviněnka mají v nejbližší době začít vznikat. První z nich bude produkovat společnost Johnnyho Deppa, který si zároveň zahraje i hlavní roli.

Autorská práva pro jeho Infinitum Nihil zakoupilo studio Warner Bros. za dosud neznámou částku. Snímek bude vycházet z knihy Sasha's Story: The Life and Death of a Russian Spy od reportera listu The New York Times Alana Cowella. Kniha s tímto názvem ještě nevyšla, ale stane se tak v druhé polovině roku.

Někdejší agent ruské FSB a pak v exilu velký kritik Kremlu Litviněnko zemřel v Londýně 23. listopadu - byl otráven radioaktivním poloniem. Před smrtí obvinil ze svého konce ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten obvinění označil za nesmysl.

Na druhý z projektů kývl režisér Michael Mann, který natočil snímky jako Miami Vice, Collateral nebo Ali. Společnost Columbia Pictures za autorská práva v tomto případě zaplatila 1,5 milionu dolarů, ale režisér a scénárista budou vycházet z jiného materiálu než Depp.

Foto: Reuters

O cause Litviněnko čtěte ZDE

Předlohou se stane kniha, kterou napsala vdova po zavražděném agentovi Marina a jejich blízký přítel Alexander Goldfarb, uvedla agentura AP.

Třetí snímek na motivy ruského agenta by měl vzniknout pod produkční společností Braun Entertainment Group.

Předlohou má být i do třetice jiný materiál, a to Blowing Up Russia: Terror from Within. Jejím autorem je sám Litviněnko a historik Yuri Felshtinsky.

Kdo bude hrát konspirativního špiona je potvrzeno pouze v případě Johnnyho Deppa. Pro zbylé dva snímky se v této souvislosti objevila jména Johna Malkoviche a Daniela Craiga.

 

Právě se děje

Další zprávy