Crowová: Operace kvůli rakovině prsu

ČTK
25. 2. 2006 12:15
Los Angeles - Americká zpěvačka Sheryl Crowová onemocněla rakovinou prsu a ve středu podstoupila úspěšný chirurgický zákrok.

Podle lékařů byl "minimálně invazivní" a má velmi dobré vyhlídky na úplné uzdravení. Nyní bude následovat radioterapie.

Oznámil to v pátek večer místního času v Los Angeles její tiskový mluvčí Dave Tomberlin. Na své webové stránce třiačtyřicetiletá Crowová zároveň oznámila, že odkládá turné, které mělo začít příští měsíc.

Devítinásobná držitelka Grammy teprve před třemi týdny ohlásila svůj rozchod s o devět let mladším cyklistickým šampiónem Lancem Armstrongem, s nímž se po dvouleté známosti zasnoubila v září. Armstrong sám před několika lety překonal rakovinu varlat.

"Zhruba každá sedmá Američanka onemocní během svého života rakovinou prsu. Připojuji se k více než dvěma stům tisícům žen, u nichž bude toto onemocnění diagnostikováno v letošním roce. Již více než dva miliony Američanek prodělaly rakovinu prsu a dál žijí. Celkem je v USA již více než 10 milionů lidí, kteří rakovinu překonali," vzkazuje Crowová a vyzývá všechny, aby se nechali pravidelně vyšetřovat, a umožnili tak odhalení choroby v raném stadiu. 

 

Právě se děje

Další zprávy