Čtvrtá série může být pro Sherlocka poslední, říká Benedict Cumberbatch

mad
5. 10. 2016 16:00
Herec Benedict Cumberbatch, který v seriálu Sherlock hraje stejnojmenného detektiva, v rozhovoru pro britský časopis řekl, že čtvrtá série by mohla být poslední. Dodal, že se k roli rád vrací, ale že v současnosti jsou všichni pracovně vytížení.
Sherlock
Sherlock | Foto: BBC

Benedict Cumberbatch, který v seriálu BBC Sherlock hraje stejnojmenného detektiva, naznačil, že čtvrtá série může být pro seriál tou poslední, jak informovala stránka Deadline.

V rozhovoru pro britský časopis GQ uvedl: "Připadá mi to jako konec éry, abych byl upřímný. Dostává se to na místo, na nějž je těžké ihned navázat."

Dodal, že ohledně seriálu nikdy neříkají nikdy a že se k roli rád vrací, ale v následujících měsících mají dle jeho slov všichni jiné pracovní plány. "Vytvořili jsme něco, co je velmi kompletní tak, jak je to nyní. Myslím, že zkrátka musíme počkat a uvidíme. Myšlenka, že bych si ho už nikdy nezahrál je k vzteku," svěřil se Cumberbatch.

Čtvrtá série se natáčela letos od dubna do srpna a vysílat se bude v roce 2017. Pátá série však oficiálně nebyla schválena. Tvůrce seriálu Steven Moffat, který je zároveň scenáristou Doktora Who, se v minulosti nechal slyšet, že by byl pouze "mírně překvapen", pokud by Sherlock čtvrtou řadou skončil.

Narážel tak na velmi vytížené herce, a to Cumberbatche a Martina Freemana, který v seriálu  hraje doktora Johna Watsona.

Na květnovém Comic-Conu tvůrci pokračování neslíbili, zároveň ani nezavrhli. Fanouškům také řekli, že čtvrtá řada bude tou dosud nejtemnější.

Cumberbatch se objeví na plátnech kin 27. října ve filmu Doctor Strange, v němž ztvárnil titulní roli. Postavu si znovu zahraje v chystaném snímku Avengers: Infinity War, který dorazí do kin v roce 2018. Chystá se také na roli Thomase Edisona ve filmu The Current War.

Freeman v současnosti natáčí australský thriller Cargo.

Doctor Strange – trailer | Video: Marvel
 

Právě se děje

Další zprávy