5 povedených desek letošního jara a léta, za kterými stojí ženy

Lukáš Boček Hana Slívová Lukáš Boček, Hana Slívová
9. 8. 2017 6:30
Halsey, sestry Haimovy, Dua Lipa, Fazerdaze a Feist. Všechny tyto ženy - hudebnice vydaly před nedávnem nové desky. Ačkoliv žánrově stojí i na zcela opačných stranách - Dua Lipa se věnuje současně zprodukovanému popu, kdežto Feist "do it yourself" písničkářství - téma mají všechny veskrze stejné: (nepovedenou) lásku a mezilidské vztahy.
Foto: Dua Lipa

Dua Lipa: Dua Lipa

Solidních, čistě popových desek bez žánrových příměsí v dnešní době příliš nevzniká. Čestnou výjimkou je jednadvacetiletá Britka s albánskými kořeny Dua Lipa. Její několikrát odložená první deska je napěchovaná rádiovými hity, kterým nechybí dostatečně nosná sdělnost úměrná jejímu věku.

Singlům Be The One, Thinking ‘Bout You nebo New Rules nechybí uvěřitelná atmosféra a zejména svěží produkce. Je až s podivem, nakolik se celé armádě producentů podařilo různorodé skladby pospojovat do jednotného celku.

Dua Lipa je spoluautorkou textů (nepřekvapivě v naprosté většině o nenaplněné lásce) a zároveň majitelkou dostatečně charismatického vokálu, který ji od podobných zpěvaček úspěšně odlišuje. Díky skladbám, jako je například muzikální Lost In Your Light, na niž si přizvala matadora žánru R’n’B Miguela, se navíc ukazuje, že má do budoucna kam růst.

 

Právě se děje

Další zprávy