Sandler je nejlépe placeným hercem v Hollywoodu. Do top 10 pronikly jen dvě ženy

Kultura Kultura
8. 3. 2024 16:18
Do hollywoodských dějin se rok 2023 zapsal díky letním hitům Barbie a Oppenheimer, které měly ohlas u diváků i kritiků. V noci na pondělí bude Oppenheimer patřit k favoritům při předávání Oscarů. Řečí peněz byl však hlavní hvězdou Adam Sandler. Vyplývá to z žebříčku nejlépe placených herců, který tento pátek vydal časopis Forbes.
Matt Damon jako Sonny Vaccaro.
Matt Damon jako Sonny Vaccaro. | Foto: Vertical Ent.

5. Matt Damon

43 milionů dolarů

Stejnou částku jako Ryan Gosling, 43 milionů dolarů neboli 994 milionů korun, si vloni vydělal Matt Damon. Přispělo k tomu účinkování v úspěšném filmu Oppenheimer, kde ztvárnil důstojníka a ředitele projektu Manhattan Leslieho Grovese. Podle časopisu Forbes sice Damonův honorář činil jen čtyři miliony dolarů, herec ale obdržel bonus navázaný na dostatečný počet prodaných vstupenek do kina.

Druhou klíčovou část jeho výdělku obstaral film Air: Zrození legendy o podnikavém manažerovi společnosti Nike Sonnym Vaccarovi, jenž uzavřel spolupráci s basketbalistou Michaelem Jordanem a založil značku Nike Air. Damon snímek s režisérem Benem Affleckem produkoval pod hlavičkou svého nového studia Artists Equity, které členům štábu slibuje férovější odměny, než na jaké jsou v Hollywoodu zvyklí.

 

Právě se děje

Další zprávy