Sandler je nejlépe placeným hercem v Hollywoodu. Do top 10 pronikly jen dvě ženy

Kultura Kultura
8. 3. 2024 16:18
Do hollywoodských dějin se rok 2023 zapsal díky letním hitům Barbie a Oppenheimer, které měly ohlas u diváků i kritiků. V noci na pondělí bude Oppenheimer patřit k favoritům při předávání Oscarů. Řečí peněz byl však hlavní hvězdou Adam Sandler. Vyplývá to z žebříčku nejlépe placených herců, který tento pátek vydal časopis Forbes.
Tom Cruise jako Ethan Hunt.
Tom Cruise jako Ethan Hunt. | Foto: Christian Black

3. Tom Cruise

45 milionů dolarů

Jeden z dlouhodobě nejslavnějších hollywoodských herců Tom Cruise letos skončil až třetí. Přispěl k tomu slabší komerční ohlas posledního dílu ságy Mission: Impossible, jejíž hvězdou je jedenašedesátiletý Američan od roku 1996. Hraje hrdinu Ethana Hunta.

Loňský díl nazvaný Mission: Impossible Odplata - První část celosvětově utržil 567 milionů dolarů. Kombinací honoráře za něj a dodatečných výdělků ještě z pokračování filmu Top Gun: Maverick, uvedeného roku 2022, si Tom Cruise vloni přišel asi na 45 milionů dolarů, v přepočtu přes miliardu korun.

Studio Warner Bros. začátkem roku s Cruisem podepsalo smlouvu. Herec pro něj bude vyvíjet a produkovat nové filmy i celé ságy, ve kterých má sám účinkovat. Pro sebe a svou produkční společnost dokonce dostane kancelář v sídle Warner Bros v kalifornském městě Burbank, podobně jako ji tam mívali Frank Sinatra nebo Clint Eastwood.

 

Právě se děje

Další zprávy