Sandler je nejlépe placeným hercem v Hollywoodu. Do top 10 pronikly jen dvě ženy

Kultura Kultura
8. 3. 2024 16:18
Do hollywoodských dějin se rok 2023 zapsal díky letním hitům Barbie a Oppenheimer, které měly ohlas u diváků i kritiků. V noci na pondělí bude Oppenheimer patřit k favoritům při předávání Oscarů. Řečí peněz byl však hlavní hvězdou Adam Sandler. Vyplývá to z žebříčku nejlépe placených herců, který tento pátek vydal časopis Forbes.
Adam Sandler a Jennifer Aniston se do žebříčku dostali díky loňskému filmu Vražda v Paříži, který lze vidět na Netflixu.
Adam Sandler a Jennifer Aniston se do žebříčku dostali díky loňskému filmu Vražda v Paříži, který lze vidět na Netflixu. | Foto: Netflix

1. Adam Sandler

73 milionů dolarů

Adam Sandler, jenž čerstvě ztvárnil hlavní roli ve filmu Kosmonaut z Čech, byl v roce 2023 nejlépe placeným hercem v Hollywoodu. Sedmapadesátiletý Američan účinkoval ve třech snímcích. Po zaplacení výloh na agenta, manažera a právníka si dohromady přišel zhruba na 73 milionů dolarů, v přepočtu asi 1,6 miliardy korun, odhaduje Forbes.

Sandler se vloni objevil ve filmu Vražda v Paříži po boku herečky Jennifer Aniston, hrál v komedii nazvané Rozhodně nejsi zvaná na mou bat micvu a také namluvil hlavní roli ještěra v animovaném Leovi. Kromě toho jako komik absolvoval 44 standupových vystoupení po USA.

Sandler v roce 2014 podepsal smlouvu s Netflixem v hodnotě 250 milionů dolarů, což je asi 5,7 miliardy korun. A podle Forbesu se videotéce vyplácí - jen za prvních šest měsíců loňského roku předplatitelé této služby strávili sledováním Sandlerových filmů dohromady přes 500 milionů hodin. "Je naprosto vyloučené, že by se Adamem Sandlerem někdy mohli přejíst," okomentoval to jeden z šéfů firmy Ted Sarandos.

Na vrchol forbesovského žebříčku se Adam Sandler vrátil poprvé od roku 2002, kdy byl hvězdou filmů jako Mr. Deeds - Náhodný milionář nebo Opilí láskou. Tehdy mu k vítězství stačilo vydělat 47 milionů dolarů, doplňuje britský deník Guardian.

 

Právě se děje

Další zprávy