Film o vraždě dědice firmy Gucci natočí hongkongský režisér, hlavní roli si zahraje Margot Robbie

ČTK ČTK
27. 3. 2017 13:01
Snímek zachycující vraždu italského podnikatele měl původně natočit Ridley Scott a jednu z hlavních rolí ztvárnit Leonardo DiCaprio. Film nakonec režíruje Wong Kar-wai a hraje v něm Margot Robbie.
Margot Robbie ve filmu Americká reportérka (2016)
Margot Robbie ve filmu Americká reportérka (2016) | Foto: Paramount Pictures / Magic Box

Hongkongský režisér Wong Kar-wai, známý například snímkem Stvořeni pro lásku, natočí film o vraždě dědice zakladatele módní firmy Gucci.

Maurizio Gucci
Maurizio Gucci | Foto: ČTK

Maurizio Gucci byl zabit v roce 1995 a za zosnování vraždy byla do vězení odsouzena jeho žena Patrizia Reggianiová, přezdívaná Černá vdova. Podle italských médií by ji měla ztvárnit australská herečka Margot Robbie.

Reggianiová byla za spoluúčast na vraždě odsouzena k 26 letům vězení, z nichž za mřížemi pobyla 16 let. Zbytek si odpykala na svobodě s tříletou podmínkou, která jí skončila letos v únoru.

Původně mohla z vězení odejít po odpykání poloviny trestu v roce 2011, ale odmítla to, protože se k propuštění vázala dvouletá podmínka obecně prospěšné práce. Reggianiová své rozhodnutí zdůvodnila tím, že "nikdy v životě nepracovala a že s tím nezačne nyní".

Věznici proto opustila až po uplynutí první podmínky v září 2013. Do svého zatčení v roce 1997 žila v luxusním švýcarském letovisku Svatý Mořic. Její choť prodal firmu v roce 1993 za 170 milionů dolarů investiční společnosti se sídlem v Bahrajnu. Rok před smrtí svou ženu opustil kvůli mladší partnerce.

Wong Kar Wai je znám kromě jiného díky filmu Velmistr o čínském mistru bojových umění. Snímek o Guccim se plánuje už několik let a původně jej měl natočit tvůrce Marťana Ridley Scott. Do hlavních rolí se počítalo s hvězdami, jako je Angelina Jolie, Penélope Cruz a Leonardo DiCaprio.

 

Právě se děje

Další zprávy