Češi neumí platit za dobré jídlo, shodují se šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
15. 12. 2014 10:00
Rozhovory se známými kuchaři, kteří prozradili nejenom, co si myslí o úrovni české gastronomie.

Grafika - Co zajímavého se odehrálo v tuzemských restauracích? Jaké stravovací zlozvyky trápí Čechy? Nejen na tyto otázky hledal odpovědi seriál online deníku Aktuálně.cz, ve kterém dali nahlédnout do svých kuchyní přední čeští šéfkuchaři jako Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Pavel Sapík, Zdeněk Pohlreich a mnoho dalších.

Foto: Vojtěch Marek

Miroslav Kalina: Kalina Restuarant

Restaurace Kalina (šéfkuchař Miroslav Kalina)

Šéfkuchař a zároveň jeden z majitelů restaurace Kalina v pražské Dlouhé ulice preferuje tzv. novou pražskou kuchyni. Ta je v podstatě obdobou toho, co se zde vařilo za první republiky.

 

Právě se děje

Další zprávy