Češi neumí platit za dobré jídlo, shodují se šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
15. 12. 2014 10:00
Rozhovory se známými kuchaři, kteří prozradili nejenom, co si myslí o úrovni české gastronomie.

Grafika - Co zajímavého se odehrálo v tuzemských restauracích? Jaké stravovací zlozvyky trápí Čechy? Nejen na tyto otázky hledal odpovědi seriál online deníku Aktuálně.cz, ve kterém dali nahlédnout do svých kuchyní přední čeští šéfkuchaři jako Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Pavel Sapík, Zdeněk Pohlreich a mnoho dalších.

La Degustation, jídlo
La Degustation, jídlo | Foto: archiv La Degustation

La Degustation Bohême Bourgeoise (šéfkuchař Oldřich Sahajdák)

Denní menu sestavuje vždy podle toho, jaké suroviny mu sežene nákupčí. Vždy totiž musí být čerstvé. To, jak poznat skutečně kvalitní a čerstvou surovinu, se Oldřich Sahajdák naučil během svých zahraničních stáží v 90. letech.

Celý rozhovor s michelinským šéfkuchařem si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy