Češi neumí platit za dobré jídlo, shodují se šéfkuchaři

Petra Jansová Petra Jansová
15. 12. 2014 10:00
Rozhovory se známými kuchaři, kteří prozradili nejenom, co si myslí o úrovni české gastronomie.

Grafika - Co zajímavého se odehrálo v tuzemských restauracích? Jaké stravovací zlozvyky trápí Čechy? Nejen na tyto otázky hledal odpovědi seriál online deníku Aktuálně.cz, ve kterém dali nahlédnout do svých kuchyní přední čeští šéfkuchaři jako Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Jan Punčochář, Pavel Sapík, Zdeněk Pohlreich a mnoho dalších.

Restaurace Alcron
Restaurace Alcron | Foto: archiv Restaurace Alcron

Restaurace Alcron (šéfkuchař Roman Paulus)

Šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou se rovněž stal tváří obchodního řetězce Lidl. "Možná jsou nějaké negativní reakce, ale já toho uplynulého roku a půl opravdu nelituju. Mám totiž zároveň i spousty pozitivních ohlasů od lidí, kteří si do obchodu zajdou a jsou spokojení s tím, co se tam prodává a jak to tam vypadá," říká o spolupráci.

 

Právě se děje

Další zprávy