reklama
restaurace
Ne, šéfe! Gordon Ramsay proměnil restauraci k nepoznání, majitelce se z toho chtělo zvracet
Šéfkuchař Gordon Ramsay ve svém pořadu Kitchen Nightmares narazil na tvrdohlavou majitelku, které se nelíbilo vůbec nic.
Vařil v bufetu na sporáku i hvězdné Julii Roberts. Většina kuchařů si honí jen svoje ego, říká
Pavel Veltruský začínal kariéru šéfkuchaře v bufetu a nemocnici. Postupně se učil od nejlepších kuchařů v Evropě a vařil v michelinských restauracích.
Dršťkovou jsme vylívali, teď ji nestačíme vařit, říká Češka, která má ve Vídni restauraci
Magda Stuchlíková odešla v roce 1982 se svou rodinou do Vídně. Po čtyřech letech si v rakouském hlavním městě otevřela restauraci.
Michelinskou hvězdu obhájily Alcron, La Degustation i Field. Eska získala Bib Gourmand
Restaurace Alcron, La Degustation a Field jsou znovu zařazeny do prestižního Michelinského průvodce evropskými restauracemi. Novinkou je však úspěch…
Tokijské restauraci zvedá tržby pandí sex. Ten je však vzácný, pandy o něj nemají zájem
Na páření pand velkých závisí nejen zachování tohoto ohroženého živočišného druhu, ale také tržby tokijské restaurace, která se nachází v docházkové…
Obyčejné bistro dostalo omylem michelinskou hvězdu. Teď nevíme, kam dřív skočit, říká majitelka
Šéfkuchař podniku, který měl být oceněn, vzal celou situaci s humorem a pozval majitele hostince na večeři.
Nejlepším šéfkuchařem na světě je Američan. Na kuchařské olympiádě zvítězil s vegetariánským jídlem
Mathew Peters ze Spojených států se stal nejlepším šéfkuchařem na světě. Na prestižní gastronomické soutěži Bocuse d´Or, která byla založena v roce…
Zákulisí prestižní kuchařské soutěže Bocuse d’Or 2017
Prohlédnout si
13 fotografií
Pronajal si skleník v Horních Počernicích, teď dodává bylinky pro ty nejlepší české restaurace
Před pěti lety si Vít Janouš pronajal skleník v Horních Počernicích, kde pěstuje bylinky a jedlé květy pro ty nejlepší pražské podniky.
Vaněk: Už se nestydíme, že jsme Češi. Jsme hrdí na naše potraviny, místní gastronomii to prospívá
Rozhovor s Romanem Vaňkem o kvalitě české gastronomie, michelinských hvězdách a zákazu kouření.
Na michelinské vaření jsme chudá země. Češi se pořád budou ptát po řízku, říká šéfkuchař
Má pouze výuční list, ale mluví plynně anglicky a francouzsky. Vařil v několika restauracích oceněných po celém světě. „Jsem kuchař, který ví co chce…
Michelinská restaurace dostala pokutu 32 milionů. Hostovi omylem naservírovala kus železa
Šéfkuchař bistra je výší sankce podle svého právního zástupce šokován a s největší pravděpodobností se proti rozsudku v nejbližší době odvolá.
Chceme vařit z mechu i lišejníku, říká šéfkuchař Esky. Michelinská hvězda pro něj není prioritou
Rozhovor s Martinem Štanglem o severské gastronomii, kuchyni našich babiček a plýtvání surovinami.
Berlín se stává centrem veganství. Hitem jsou bezmasé večírky pro svobodné a osamělé
V Berlíně se začala tato tendence projevovat před několika lety, kdy zahajovaly provoz desítky podniků ročně.
Majitel zablokoval v restauraci mobilní signál. Vadilo mu, že se lidé mezi sebou přestali bavit
Místo napomínání a zákazů se rozhodl, že zablokuje signál. Do stěn svého podniku proto zabudoval měděné sítě a stříbrné fólie.
Přehled
Michelinské restaurace nejsou pro snoby. V Asii získalo hvězdu bistro za kuře s rýží za 45 korun
Michelinskou hvězdou se už dávno nepyšní pouze luxusní restaurace. Před pár lety zaznamenali odborníci na gastronomii snahu michelinských komisařů o…
Nejlepší restaurací na světě je Osteria Francescana. Na vrchol ji dostaly proměny italské kuchyně
Mezi 50 nejlepších restaurací světa se nedostal žádný český podnik.
Psychologii a Vídeň vyměnil za řeznický pult v Praze. Dává mi to smysl, říká mladý řezník
Psychoterapie je běh na dlouhou trať, ve firmě Naše maso vidíte efekt okamžitě, říká.
Suché nudle s pachem moči i hovězí kočičí ucho. Čínské restaurace nabízejí jídla ztracená v překladu
Pokaždé když se má v Číně konat velká akce mezinárodního charakteru, země se pokouší skoncovat alespoň s těmi největšími lingvistickými výstřelky.
Slavné michelinské restaurace jsou sterilní jak nemocnice, já hledám punk, říká kreativní šéfkuchař
Jan Všetečka působí jako kreativní šéfkuchař sítě restaurací Ambiente. Vymýšlí nová jídla a hledá způsob, jak posunout českou gastronomii výš.
Předchozí
8
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama