Prague Food Festival láká na hmyzí menu, biovíno i Pauluse

ČTK ČTK
12. 5. 2015 15:25
Návštěvníci se setkají s michelinskými šéfkuchaři a zažijí gladiátorské kulinární klání pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroniho z Itálie.
Restaurace Alcron
Restaurace Alcron | Foto: archiv Restaurace Alcron

Praha  - Česká historicky první gastronomická přehlídka určená pro širokou veřejnost - Prague Food Festival - vstoupí letos do IX. ročníku. Uskuteční se od 29. do 31. května v Královské zahradě Pražského hradu, kde příchozí ve 40 stáncích ochutnají vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů, oznámil mluvčí akce Marko Bačevič.

Loni na tuto prezentaci předních restaurací pod širým nebem zavítalo na 18 tisíc lidí, což podle něj odpovídalo zájmu posledních let.

"Letošními novinkami jsou podniky, jež se ještě festivalu neúčastnily. Například La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich budou moci příchozí ochutnat speciality 'kulinárních stálic', jako jsou podniky V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles," uvedl.

Neotřelý koncept mají podle něj nabídnout biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera.

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood neboli jídla bez vaření a speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz.

Mezi hostiteli budou například michelinský Roman Paulus, rodina kuchařů Sapíkových, jeden z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Ind Sanjiv Suri či biokuchařka Hanka Zemanová. Ta prý zájemce přesvědčí, že si mají vážit "plevele" a kytek v kuchyni. Příznivci sportu otestují menu "fotbalových lvíčat", tedy reprezentantů do 21 let.

 

Právě se děje

Další zprávy