10 nejlepších kuchařů České republiky

10 nejlepších kuchařů České republiky
La Degustation: V zajímavě řešeném interiéru, v němž se snoubí historické zařízení restaurace s moderně řešenou kuchyní, si pochutnáte na jídlech české kuchyně připravených výhradně z čerstvých a tuzemských surovin. Jako jsou například šneci z Lužických hor
2. místo: Šéfkuchař restaurace Alcron Roman Paulus získával cenné zkušenosti během svých pobytů v zahraničí. Sám si nejvíc váží těch ze zaoceánského parníku. Mezi jeho nejoblíbenější jídla patří třeba kuře na smetaně.
Alcron: Od roku 2008 se restaurace pod jeho vedením zaměřila především na přípravu tzv. degustačních menu a tradiční jídelníček s nabídkou ryb a mořských plodů dále rozšířila o vegetariánské a masité pokrmy. Mezi speciality patří například pečené mušle sv. Jakuba.
3. místo: "Někdo sbírá drahokamy, já hledám tradiční osvědčené chovatele a pěstitele v této zemi, abych pro vás získal to nejlepší pro svá menu. Surovina je mi inspirací, kuchyně dílnou," říká Jan Punčochář, šéfkuchař restaurace Le Terroir.
Foto: David Neff / MAFRA / Profimedia
27. 4. 2014 14:53
Anketu Zlatý kuchař 2013 vyhrál Oldřich Sahajdák, který v hlasování odborné veřejnosti předstihl Romana Pauluse, Jiřího Štifta či Zdeňka Pohlreicha.
 

Právě se děje

Další zprávy