Těstoviny s restovanými červy? Hmyz je budoucnost, tvrdí francouzský šéfkuchař

Těstoviny s restovanými červy? Hmyz je budoucnost, tvrdí francouzský šéfkuchař
"Existuje nepřeberné množství příchutí a kombinací. Málokdo řekne, že mu nechutnají," říká kuchař Laurent Veyet.
Ze sušených larev se také vyrábí mouka na chleba, těstoviny či sušenky. Navíc v pokrmech zvyšují podíl hodnotných bílkovin.
Veyet připravuje jedno z mnoha jídel, tentokrát těstoviny s restovanými červy.
Pokrmy, které kuchař připravuje, nemusejí být pro každého. Pro Veyeta je však cílem zvítězit nad společenskými předsudky a naučit se kombinovat chuť hmyzu s jinými pokrmy.
Foto: Reuters
Magazín Magazín
2. 6. 2021 11:59
Pro někoho nechutná havěť, pro jiného zase delikatesa. Hmyz se dlouhodobě považuje za jídlo budoucnosti, a své o tom ví i francouzský kuchař Laurent Veyet. Mouční červi, sarančata a další hmyz jsou totiž nedílnou součástí jeho menu.

Pokrmy, které kuchař připravuje, nemusejí být pro každého. Pro Veyeta je však cílem zvítězit nad společenskými předsudky a naučit se kombinovat chuť hmyzu s jinými pokrmy.

Sušené moučné červy, ze kterých mimo jiné připravuje i těstoviny, navíc prohlásil za bezpečné už na konci minulého roku Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA). Od letošního května se pak červi stali prvním hmyzem určeným k běžné konzumaci v rámci Evropské unie.

 

Právě se děje

Další zprávy