reklama
 
 

FOTO Dobrá káva léčí. I proto Češi přestávají pít turka

28. 4. 2015 14:00
Co je základem dobré kávy a v čem se dělá při její přípravě nejčastěji chyba? Návod, jak si připravit tu nejlepší kávu, prozradí baristka Petra Veselá.

Fotogalerie – Káva patří v Česku mezi nejoblíbenější horké nápoje, každý Čech jí ročně zkonzumuje dvě až tři kila.  

Její chuti podlehla i známá česká baristka Petra Veselá, která vyhrála mistrovství České republiky baristů, soutěž Mistr kávy. Postupně se díky kávové vášni dopracovala až k postu mezinárodního porotce.

Kávovou kulturu Čechů chválí a tvrdí, že dávno vyrostli z vášně zvané "turek". "Neuvěřitelně se to u nás zlepšilo, což je moc fajn. Otevírá se spousta nových, dobrých kaváren, ale i pražíren," říká.

autoři: Vojtěch Marek, Petra Jansová | 28. 4. 2015 14:00

Související

    Pokračujte dál

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama