reklama
 
 

FOTO Sbohem, český smažáku. Na talíř míří červi a kobylky

21. 5. 2014 7:00
Entomolog z holandské univerzity razí kvůli možné potravinové krizi myšlenku návratu ke starým stravovacím návykům. Učí proto lidi jíst hmyz všeho druhu.

Wageningen – Profesor Arnold van Huis má obavy z budoucího nedostatku zemědělské půdy a hospodářských zvířat. Prosazuje proto teorii, že by se lidé měli naučit konzumovat alternativní stravu.

S šéfkuchařem Henkem van Gurpem vytvořili chutné recepty z hmyzu. Odvážlivci v kavárně Tante Truus v Almere si tak mohou pochutnat na čokoládovém muffinu s kobylkou, na masových kuličkách s červy a dalších pochoutkách.

Huis tvrdí, že v konzumaci hmyzího jídla nám brání pouze psychika. Doufá, že zanedlouho změní názor lidí stravu, která je nejen bohatá na bílkoviny, ale je zároveň ekologická. Při přípravě hmyzu totiž nevzniká žádný odpad.

autor: Zuzana Mocková | 21. 5. 2014 7:00

Související

    Pokračujte dál

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama