Konec hnědým omáčkám. Šéfkuchaři servírovali ve škole v Neratovicích svíčkovou, chřest i tuňáka

Konec hnědým omáčkám. Šéfkuchaři servírovali ve škole v Neratovicích svíčkovou, chřest i tuňáka
Do programu Skutečně zdravá škola se můžou přihlásit školy, které chtějí zlepšit školní stravování.
Pokud splní stanovená kritéria, dostávají se na bronzový, stříbrný nebo zlatý stupeň.
Kritéria jsou opravdu přísná, v Česku zatím nemáme žádnou ,zlatou‘ školu.
„Byla jsem se podívat v jedné ,stříbrné‘ a bylo to tam úžasné. Děti si třeba samy mlely mouku a pak z ní pekly rohlíky,“ říká kreativní šéfkuchařka Ambiente Jana Bilíková.
Foto: Honza Zima
Petra Jansová Petra Jansová
21. 5. 2017 10:00
Kreativní šéfkuchaři sítě restaurací Ambiente vyrazili do základní školy v Neratovicích, která je zapojena do projektu Skutečně zdravá škola. Po boku tamních kuchařek uvařili dětem chřestovou polévku, svíčkovou s domácím knedlíkem a těstovinový salát s tuňákem a jogurtovým dresinkem. Tedy jídla, která se v neratovické jídelně běžně vaří. „Byli jsme překvapení, jak skvěle mají v jídelně zorganizovanou práci – na všechno mají systém a všechno dělají společně,“ chválí práci kreativní šéfkuchařka Ambiente Jana Bilíková s tím, že spolupráce byla oboustranně přínosná. Trojice si vyzkoušela i výdej zhruba sedmi stovek obědů. Jak den v neratovické škole vypadal, se podívejte ve fotogalerii.
 

Právě se děje

Další zprávy