Nejoblíbenější jídlo Čechů? Vyhrála svíčková, smažák propadl

Foto: Thinkstock
Magazín Magazín
9. 12. 2014 15:08
Češi si rádi dopřejí klasická jídla, v žebříčku figurují i dva pokrmy z ryb.

Fotogalerie – Mezi nejpopulárnějšími českými pokrmy se objevují klasiky tuzemské gastronomie (pečená kachna, španělský ptáček, bramborák), v TOP 12 figurují i dvě ryby (kapr a candát). Výsledky ankety o nejoblíbenější jídlo dnes vyhlásil Český rozhlas 2.

Finálová jídla navíc ve středu uvaří ve své restauraci známý propagátor české gastronomie, šéfkuchař Jaroslav Sapík. "V souvislosti s českou kuchyní se mluví stále jen o třech jídlech, a to vepřovém se zelím a knedlíkem, svíčkové a smaženém řízku s bramborovým salátem," upozorňuje Sapík v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

"Ale i z kvalitního vepřového masa, které pozvolna upečete a naservírujete k němu kyselé zelí, může vzniknout odlehčená pochoutka."

 

Právě se děje

před 4 hodinami

Federer rozdrtil Albota, v Basileji je už posedmnácté ve čtvrtfinále

Miláček domácích fanoušků Roger Federer porazil v druhém kole v Basileji 6:0, 6:3 Moldavana Radu Albota a při 19. startu na halovém turnaji v rodném městě si zahraje 17. čtvrtfinále. V dosavadních dvou zápasech prohrál slavný švýcarský tenista jen pět gamů.

Osmatřicetiletý Federer dnes navázal na úvodní výhru nad Němcem Peterem Gojowczykem za 53 minut a s Albotem se zdržel jen zhruba o deset minut déle. Na kurtu tak grandslamový rekordman nestrávil ještě ani dvě hodiny a upravil svou bilanci v St. Jakobshalle na 73:9.

Federer útočí v Basileji na jubilejní desátý titul, což se mu letos povedlo už na trávě v Halle. Ve čtvrtfinále se může střetnout s krajanem Stanem Wawrinkou, jehož ještě ve 2. kole čeká Američan Frances Tiafoe.

Zdroj: ČTK
Další zprávy