reklama
 
 

FOTO Noma: Jak se vaří v nejlepší restauraci na světě?

30. 4. 2014
Noma v dánské Kodani se podle britského časopisu Restaurant Magazine už počtvrté stala nejlepší restaurací na světě. Jak funguje oceňovaný podnik a na čem je založen jeho úspěch?

Kodaň/Londýn - Nejlepší restaurací světa je dlouhodobě oceňovaný podnik Noma v dánské metropoli.

Kodaňská restaurace se po roční přestávce vrátila do čela tradičního žebříčku, který sestavuje britský časopis Restaurant Magazine. Loňský vítěz El Celler de Can Roca ze španělské Girony získal v pořadí 50 nejlepších restaurací světa druhé místo. Vyhlášení proběhlo v Londýně.

Na výběru nejlepšího podniku se podílí více než 800 šéfkuchařů, majitelů restaurací a novinářů. "Šéfkuchař a majitel Nomy René Redzepi je uznáván za svou vysoce originální, někdy až viscerální podobu nové severské kuchyně," uvedli organizátoři ve zdůvodnění pořadí. Redzepi prý přistupuje k severské kuchyni novátorsky a nebojí se experimentů.

Dánská restaurace dominovala žebříčku v letech 2010 - 2012 a loni skončila druhá. Otevřena byla v roce 2004 a podle magazínu změnila pohled na severskou kuchyni, která byla v minulosti neprávem podceňována.

Za španělským obhájcem titulu se na třetí místo zařadila Osteria Francescana z italské Modeny.

30. 4. 2014

Související

    Hlavní zprávy

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama
    reklama

    Sponzorované odkazy

    reklama