Michelinský šéfkuchař pomáhá v krizi. Už nebudu vařit pro procento nejbohatších, říká

Michelinský šéfkuchař pomáhá v krizi. Už nebudu vařit pro procento nejbohatších, říká
"Zrovna tuhle mi jeden člověk říkal: 'Můj ty bože, tohle je nejlepší jídlo, jaké jsem kdy měl‘," řekl Humm stojící uvnitř své potemnělé prázdné restaurace, která musela zavřít v polovině března kvůli pandemii covidu-19.
Humm a jeho tým ve spolupráci s neziskovou organizací Rethink food, která se zabývá využitím zbytků z restaurací na jídla pro strádající, poskytují část z asi 90 000 porcí, které se ve městě za týden vydají lidem v nouzi.
Jídelna vypadá bez ubrusů a bohaté klientely osaměle...
... oproti činorodé kuchyni, kde se připravují jídla rozdávaná v kostelích, charitách, komunitních centrech a sociálních ubytovnách.
Foto: Reuters
Magazín ČTK Reuters Magazín, ČTK, Reuters
27. 5. 2020 10:59
Kuchaři v restauraci na Manhattanu, která v roce 2017 získala ocenění za nejlepší stravovací zařízení na světě, připraví denně 3000 jídel pro pracovníky v první linii a znevýhodněné Newyorčany, z nichž většinu distribuují v kostele ve čtvrti Harlem.

Šéfkuchař Daniel Humm z restaurace Eleven Madison Park je zvyklý na hosty platící exkluzivními zlatými kreditními kartami. Nyní ale tvrdí, že za krize způsobené covidem-19 jsou nejštědřejší odměnou vděčné úsměvy chudých Newyorčanů, kteří se najedli jídlem z jeho restaurace se třemi michelinskými hvězdami. Tu proměnil v dobročinnou vývařovnu, píše agentura Reuters. Podívejte se.

 

Právě se děje

Další zprávy