Foto: Začínala ve vesnickém stánku s točenou zmrzlinou. Dnes má luxusní cukrárnu uprostřed města

Foto: Začínala ve vesnickém stánku s točenou zmrzlinou. Dnes má luxusní cukrárnu uprostřed města
Na začátku celého příběhu je tato bývalá hospoda v Zaječicích a přilehlý stánek. Před dvěma lety si Jana Novotná, někdejší šéfkuchařka pražské restaurace, oba zašlé objekty koupila a zrenovovala.
Z někdejší hospody udělala výrobnu zákusků a dortů. Také stánek prokouknul. Začala v něm kromě vlastní zmrzliny prodávat i své cukrářské kousky, kávu a další nápoje.
Na provozovnu dodnes upozorňuje pouze starý poutač se zmrzlinou, podnik nemá ani svůj vývěsní štít. Nepotřebuje to, zákazníci o něm i tak vědí. Často je zaujme díky facebookovým stránkám.
Když cukrárna s posezením na terase úderem desáté otevře, hned tu má první zákazníky. A pak už se zaměstnankyně nezastaví, ač jsme si k reportáži zrovna vybrali jeden z mála pošmourných a pršlavých dní.
Foto: Zuzana Hronová
Zuzana Hronová Zuzana Hronová
Aktualizováno 14. 8. 2018 12:09
O Zaječicích neměla většina Čechů ještě před dvěma lety ani ponětí. Dnes je vesnička na Chrudimsku pro milovníky poctivých domácích zmrzlin a zákusků pojmem. V roce 2016 si tu cukrářka Jana Novotná pronajala bývalou hospodu a starý stánek na točenou zmrzlinu a vybudovala tu své sladké království. Letos v červenci otevřela luxusní cukrárnu v centru Pardubic.
 

Právě se děje

Další zprávy