Cvrček na másle, smažený šváb. Češi objevují hmyzí pokrmy

Foto: Zuzana Hronová
Zuzana Hronová Zuzana Hronová
14. 8. 2014 8:00
Fotoreportáž ze stánku entomofága Petra Ocknechta, specialisty na hmyzí pokrmy.

Fotogalerie - Navštívili jsme specialistu na hmyzí pokrmy Petra Ocknechta, který na food festivalech prodává speciality jako cvrčka na másle, saranče se zeleninovým bulgurem či smažené šváby.

Z hmyzu vaří už 12 let. Jaký vidí za tu dobu posun? "Co se týká lidí, tak celých 12 let nemají problém jíst hmyzí pokrmy. Ale co se týká legislativy, tak tam to jde pomalu," říká.

 

Právě se děje

před 43 minutami

Slovensko prověřuje tři nové případy podezření na koronavirus

Slovensko prověřuje další tři případy podezření na výskyt koronaviru, podle premiéra Petera Pellegriniho se ale potvrzení viru u zmíněných pacientů nepředpokládá. Pellegrini to v pondělí řekl novinářům po zasedání krizového štábu kvůli šíření koronaviru ve světě. Slovenské úřady chystají cvičení s cílem prověřit připravenost záchranných složek na zvládnutí nákazy.

"Pravděpodobně ani při jiných třech případech z minulého týdne, u nichž bylo podezření na onemocnění koronavirem, toto onemocnění potvrzeno nebude," řekl Pellegrini, který po prosincové demisi ministryně zdravotnictví vede i toto ministerstvo. Slovenské úřady u jiného pacienta už o víkendu vyloučily nákazu novým typem koronaviru.

Zdroj: ČTK
Další zprávy