Foto: Bylinkář z Horních Počernic kromě květů ředkvičky sklízí třeba i plevel

Kliknutím vstoupíte do skleníku.
Začalo to majoránkou a květy ředkvičky. Dnes dodává Vít Janouš "bylinkovou bižuterii" do špičkových pražských restaurací, které získaly michelinské ocenění.
Na zahradničení se vrhl, aniž by měl hlubší znalosti.
Skleník v Horních Počernicích si pronajal, aby byl blíž Praze a jistému odbytu.
Pěstuje se i v zimě. Kvůli velkým mrazům nespí a celou noc přikládá do kamen.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Petra Jansová Jakub Plíhal, Petra Jansová
20. 1. 2017 17:38
Bylinky a jedlé květy rozváží Vít Janouš do špičkových pražských restaurací. Sám nedá dopustit na žabinec kačinec. Citrusy do skleníku si kupuje pro radost.
 

Právě se děje

Další zprávy