Vítězná menu: Tak se vaří ve školních jídelnách za 34 korun

Vítězná menu: Tak se vaří ve školních jídelnách za 34 korun
Vítězství nakonec vybojoval tým ze Základní školy Mánesova v Otrokovicích.
Vítězné menu začínalo dýňovo-mrkvovým krémem s čočkou.
Hlavní chod tvořil králičí burger, houbová pohanka s rýží a salát z červené řepy.
Dezert vítězného menu tvořilo ovoce v jogurtu.
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal David Kořínek, Jakub Plíhal
25. 8. 2015 19:13
V Praze se utkalo 10 finalistů soutěže o nejlepší školní jídelnu v zemi. Cenový strop jídel byl 34 korun. Podmínkou bylo použití králičího masa a hlavním tématem zdravá a moderní strava.

Praha – Mezi finalisty soutěže se nedostala žádná z pražských ani brněnských škol. Největším zastoupeným městem tak byla Ostrava. V porotě usedli jak zástupci ministerstva zdravotnictví, školství, školní inspekce, žáků a různých potravinářských asociací.

Vítězem se s stala jídelna  Základní školy Mánesova z Otrokovic. Souboj to byl ale velice vyrovnaný. Týmy školních jídelen musely připravit menu o třech chodech tvořené polévkou, hlavním chodem s králičím masem a dezertem obsahujícím mléčný produkt. Cena celého menu nesměla přesáhnout 34 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy