Obrazem: Poslední samec nosorožce severního bílého se vrací do Afriky. Jako model
4/15
V roce 2009 se pak vrátil do svého afrického rodiště, konkrétně do keňské rezervace Ol Pejeta. Odborníci totiž měli za to, že tou dobou již silně ohroženému druhu by mohlo k rychlejšímu rozmnožování pomoci jejich přirozené prostředí. Nakonec ale Sudán v roce 2018 bez dalších potomků uhynul.