reklama
 
 

Nejlepším kuchařem Česka je Sahajdák, Pohlreich až devátý

28. 4. 2014
Anketu Zlatý kuchař 2013 vyhrál Oldřich Sahajdák, který v hlasování odborné veřejnosti předstihl Romana Pauluse, Jiřího Štifta či Zdeňka Pohlreicha.
Doporučujeme

Praha - Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise zvítězil v prvním ročníku ankety, a nechal tak za sebou Romana Pauluse, šéfkuchaře hotelu Radisson Blu Alcron, i Jana Punčocháře z restaurace La Terroir. Ti obsadili druhé, resp. třetí místo. Na dnešním setkání s novináři to řekl garant letošního ročníku Vladimír Poštulka.

Žebříček v anketě Zlatý kuchař sestavila odborná veřejnost včetně lidí, kteří o gastronomii píší. Jejím zavedením se pořadatelé inspirovali v Německu, kde podobný žebříček sestavuje redakce časopisu Der Feinschmecker.

Redaktoři časopisu Gastro & Hotel a pořadatelé tuzemské ankety oslovili celkem 40 gastronomických odborníků, z nichž nakonec v anketě hlasovalo 29. Ti do první desítky zvolili ještě Jaroslava Sapíka, Zdeňka Pohlreicha či Jiřího Štifta.

Výsledky ankety:

1. Oldřich Sahajdák, La Degustation
2. Roman Paulus, Alcron
3. Jan Punčochář, Le Terroir
4. Jiří Štift, Essensia Mandarin
5. Miroslav Kalina, Kalina
6. Pavel Sapík, U zlaté studny
7. Jaroslav Sapík, U koně Klokočná
8. Richard Fuchs, CottoCrudo
9. Zdeněk Pohlreich, Cafe Imperial a Divinis
10. Jan Horký, Franc. restaurace v Obecním domě

Vítěz ankety Sahajdák (39) má profesní zkušenosti z Německa, Itálie, Portugalska, Nového Zélandu i prestižních kuchařských kurzů Amerického kulinářského institutu (C.I.A.). Pracoval v několika restauracích Ambiente, je velkým zastáncem a propagátorem české kuchyně. Nyní je spolumajitelem a šéfkuchařem restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise, která je držitelem michelinské hvězdičky.

autor: ČTK

Související

    reklama
    reklama
    reklama
    Komerční sdělení
    reklama
    reklama