New York – "Abych si dokonale vychutnal hamburger, nepotřebuji kousnout do hovězího masa," tvrdí Brooks Headley, majitel vyhlášeného bistra v newyorské čtvrti East Village. Jeho vegetariánské menu se už dlouho těší oblibě Newyorčanů. Ti si zde navíc podle magazínu GQ mohou pochutnat na tom nejlepším burgeru na světě, informuje deník Metro.
Bývalému bubeníkovi a nynějšímu šéfkuchaři vyhlášené burgrárny se daří úspěšně bourat mýty o tom, že bezmasé jídlo není chutné. Splnění jeho mise potvrzují i desítky pochvalných příspěvků na Instagramu.
"Vypadá to jako burger, chutná to jako burger, jen v něm není maso. Tu skvělou chuť prostě nedělá mrtvé zvíře, ale dokonalé sladění všech ingrediencí," chválí jeden ze zákazníků na Instagramu a potvrzuje tak teorii samotného majitele a šéfkuchaře bistra.
Podle šéfkuchaře Brookse totiž není maso jediným nositelem kvalitní chuti. "Jedení hamburgerů je tak kultovní a tak americké. Ale nespočívá to jen v mase. Celý ten rituál zmáčknutí housky, křupání salátu a vůně kečupu, to je to, co všichni vyžadují," vysvětluje a přesně to v bistru zákazníkům nabízí.