Šťáva z ovčích očí nebo červí sýr. Místo vstupenky tu dostanete sáček na zvracení

Sardinský sýr Su Callu (žaludek kůzlete se zkvašeným mateřským mlékem).
"Co pro někoho může být nechutností, další vnímá jako pochoutku," popisuje agentura Reuters hlavní myšlenku muzea podivných jídel Disgusting Food Museum, které bylo otevřeno ve švédské metropoli Malmö.
Na ploše o rozloze 400 metrů čtverečních mohou návštěvníci ochutnat desítky pokrmů ze všech kontinentů - od foie gras (ztučnělá kachní nebo husí játra jsou ve Francii považována za delikatesu) až po fermentované žraločí maso (islandská specialita hákarl).
"Už se našlo i pár lidí, kteří zde měli tendence vrhnout, ale i na to jsme připraveni. Vstupenky jsme vytiskli na zvracecí pytlíky," dodává ředitel a také kurátor muzea Samuel West.
Za největší nechutnost expozice považuje West islandskou specialitu Hákarl, připravovanou ze žraloků, jejichž maso obsahuje velké množství močoviny. Protože je pro člověka jedovaté, musí projít kvašením.
Foto: Reuters
Magazín Magazín
6. 11. 2018 8:39
Ve švédské metropoli otevřeli muzeum Disgusting Food Museum, které na 400 metrech čtverečních představuje ta nejpodivnější jídla z celého světa. Návštěvníci mohou ochutnat silně zapáchající francouzské sýry, fermentovaného žraloka nebo myší víno.
 

Právě se děje

Další zprávy