Zpěvák Sohn má fyzické i psychické problémy a pražský koncert přesouvá na rok 2018

Hana Slívová Hana Slívová
20. 9. 2017 10:40
Britský zpěvák a producent Sohn kvůli fyzickému a psychickému vyčerpání přesouvá evropské turné a s ním i listopadový koncert v pražském Paláci Akropolis. Nový termín je stanovený na 12. květen 2018. Všechny vstupenky zůstávají platné, vrátit se dají do 23. listopadu.
Video: YouTube / Sohn

V České republice oblíbený elektronický písničkář a producent Sohn musí zrušit plánované turné. Důvodem je extrémní pracovní vypětí v uplynulém roce. Listopadový koncert v Praze v Paláci Akropolis se přesouvá na 12. května 2018.

"Posledních dvanáct měsíců bylo nesmírně intenzivních, od narození prvního dítěte přes vydání druhé desky až po náročné turné, během kterého jsem se přemisťoval z jednoho konce světa na druhý," vzkazuje Sohn.

"Letošní koncertování si vybralo svou psychickou i fyzickou daň. Lékaři mi důrazně doporučili, abych si dal pauzu. Proto přesouvám říjnové a listopadové termíny na příští rok," dodává s tím, že odpočinek je pro něj nyní nutný.

Londýnský rodák Christopher Michael Taylor alias Sohn vystupoval s projektem Trouble Over Tokyo. V roce 2014 vydal už jako Sohn debut Tremors, následovalo dvouleté světové turné.

Uhrančivá kombinace vokálu a analogových syntezátorů sklidila ohlasy v hudebním magazínu Pitchfork i v listu Guardian.

Psát pro Rihannu s chlápky, které neznáš, je směšné

Sohn poté spolupracoval s různými hvězdami, skládal pro Rihannu na albu Anti nebo remixoval tracky Disclosure a The Weeknd.

"Skončíš na jakémsi autorském táboře, kde sedíš s chlápky ve středním věku, které jsi nikdy předtím neviděl, a snažíš se s nimi napsat nějaký sexy hit pro Rihannu. Je to úplně směšné. Hodně rychle jsem z toho utekl," popsal proces skládání pro jednu z největších popových hvězd v rozhovoru pro web thestar.com 

Do České republiky se Sohn v květnu podívá s nejnovějším albem Rennen.

 

Právě se děje

Další zprávy