Zpěvák Prince má oficiální barvu. Americká firma začala vyrábět odstín purpurové Love Symbol #2

Kultura Kultura
16. 8. 2017 11:16
Fialové piano Yamaha hudebníka Prince bylo inspirací pro odstín purpurové barvy Love Symbol #2, kterou nyní vyrábí americká společnost Pantone. Prince, autor hitu Purple Rain, zemřel v dubnu roku 2016 na předávkování.
Prince a jeho hit Purple Rain. | Video: YouTube / Nascimento Rodrigues

Americká společnost Pantone, která se zabývá výrobou barev pro tisk, textilie či plast, oznámila, že do svého portfolia zahrnuje novinku: purpurovou barvu - odstín Love Symbol #2. Barvou chce uctít památku zesnulého zpěváka Prince.

Odstín purpurové byl inspirovaný barvou piana Yamaha, které Prince dostal jen pár dní před smrtí v dubnu 2016. Fialová barva odkazuje k hitu Purple Rain z roku 1984.  

Purpurové piano od Yamahy.
Purpurové piano od Yamahy. | Foto: Dědicové Princova majetku

Prince Rogers Nelson se v roce 1993 začal podepisovat těžko popsatelným symbolem, o němž se mluví právě jako o "symbolu lásky číslo 2". Tuto zlatě vyvedenou značku umístil i na obal alba Love Symbol z roku 1992. 

Ke změně jména se uchýlil po sporu s vydavatelstvím Warner Music, které si přálo, aby hudebník nechrlil alba každý rok, neboť je nestíhalo promovat. Když Princovi v roce 2000 smlouva s vydavatelstvím vypršela, vrátil se opět ke jménu.

Skladba Purple Rain byla součástí stejnojmenného alba. To se také stalo soundtrackem filmu se stejným titulem. Prince za hudbu dostal v roce 1985 Oscara. 

 

Právě se děje

Další zprávy