Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Filip Renč natáčí film podle knih Haliny Pawlovské

26. 7. 2017 9:15
Režisér Filip Renč natáčí film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci podle scénáře Haliny Pawlovské. Ta ho napsala podle dvou svých knih. Ve snímku o ženě, která má velké plány se svým milostným životem, si hlavní roli zahraje Klára Isoová. Do kin snímek půjde v lednu 2018.
Klára Issová (vlevo) v novém filmu Filipa Renče a Haliny Pawlovské.
Klára Issová (vlevo) v novém filmu Filipa Renče a Haliny Pawlovské. | Foto: Bioscop

Režisér Filip Renč bude až do 22. srpna v Praze, v Kladně a na Slovensku natáčet podle knih Haliny Pawlowské komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Do českých kin bude film uveden v lednu příštího roku. 

Pawlowská napsala ke snímku i scénář. "Když jsem dostala nabídku od producentů na jeho zfilmování, potěšilo mě to. Byla jsem ale najednou starší a něco jsem viděla v úplně jiném světle. A tak se přihodilo, že scénář vychází z mých dvou knih," říká Pawlovská.

"Hrdinka Olga z knížky Zoufalé ženy dělají zoufalé věci vypráví nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, která teprve vyjde. A podle této předlohy se točí i film," řekla Pawlowská. Ta za scénář k filmu Díky za každé nové ráno získala Českého lva.

V roli Olgy se představí Klára Issová, jež má ve snímku velké plány se svým milostným životem. Městečko, kde se narodila, ji ale pro realizace záměrů nestačí, a tak se přestěhuje do velkoměsta. Tam potká muže, o němž si myslí, že je ten pravý. Ovšem jen do okamžiku, než ho přistihne při nevěře. Jako studentka psychologie má tuto situaci teoreticky zvládnutou, praxe je ale jiná.

"Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má," řekla Pawlowská.

Ve filmu si zahrají i Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Pavel Kříž, Martin Kraus, Petr Vacek či Alice Bendová.

S režisérem Renčem se Pawlowská potkala pracovně poprvé a o scénáři často diskutovali. "Měla jsem z Filipa na začátku rozporuplný pocit. Má jasnou představu, kterou chce vyjádřit. Nejdřív mě jeho připomínky štvaly, ale pak mě začaly podněcovat k tomu, že jsem některé scény úplně předělala," řekla spisovatelka.

Režisér Renč, kterému v roce 2014 prezident Miloš Zeman udělil medaili Za zásluhy, loni uvedl film Lída Baarová, věnovaný české filmové hvězdě a její milostné pletce s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Kritika snímek přijala nejednoznačně, zaznamenal však divácký úspěch, navštívilo ho téměř 400 tisíc lidí. 

 

Právě se děje

Další zprávy