Zkrocená hora přilákala nejvíc diváků

ČTK
7. 3. 2006 12:00
Praha - Diskuse kolem filmu Zkrocená hora, který byl horkým favoritem letošního oscarového klání, navnadila i Čechy. Film je v kinech první.
Záběr z filmu Zkrocená hora
Záběr z filmu Zkrocená hora | Foto: Bioscop

I když film nakonec proměnil "pouhé" tři nominace z celkových osmi, Češi si myslí, že stojí za vidění. Celkem 14.148 diváků za něj totiž v pokladnách osmnácti kinosálů zaplatilo přes 1,8 milionu korun.

Již podruhé nižší cena vstupenek způsobila, že druhá v tržbách skončila rodinná komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli. "Po sedmi týdnech a jednom víkendu přesáhla její návštěvnost čtyřsettisícovou hranici. Z českých filmů se to loni podařilo jen Renčovu Románu pro ženy, ovšem za podstatně delší období," řekla Mária Dufková ze společnosti Pluto film & video.

Začátkem měsíce odstartovala distribuce na Slovensku - premiéry se za přítomnosti tvůrců uskutečnily v Trnavě, Košicích, Bratislavě a Popradu.

Pátý v návštěvnosti skončil americký krvavý horor Hostel, který vyhledalo 10.467 diváků (minulý týden byl Hostel na prvním místě). Osmá je další novinka tabulky - pokračování celovečerního animovaného filmu Fimfárum a jedenáctý je jako zvláštní akce mezinárodní festival dokumentů o lidských právech Jeden svět.

Rekordmanem žebříčku co do počtu diváků a tržeb je Harry Potter s podtitulem Ohnivý pohár. Během čtrnácti týdnů má na kontě téměř 600.000 diváků a přes 63 milionů korun.

 

 

Právě se děje

Další zprávy