Zemřel herec Reddick známý z filmů o Johnu Wickovi a seriálu The Wire, bylo mu 60 let

ČTK Kultura ČTK, Kultura
18. 3. 2023 11:56
Ve věku 60 let zemřel americký herec Lance Reddick známý z televizního seriálu The Wire - Špína Baltimoru nebo série filmů o Johnu Wickovi. Odešel náhle v pátek ráno, oznámila jeho agentka Mia Hansenová.
Lance Reddick účinkuje také ve čtvrtém dílu Johna Wicka, který ve čtvrtek začnou promítat kina.
Lance Reddick účinkuje také ve čtvrtém dílu Johna Wicka, který ve čtvrtek začnou promítat kina. | Foto: ČTK

"Lance nám bude všem velmi chybět. Prosím, respektujte soukromí jeho rodiny," uvedla Hansenová. Příčinu úmrtí označila za přirozenou. Policie byla do hercova domu v Kalifornii zavolána v pátek okolo 09:30 místního času, tedy kolem 17:30 středoevropského času.

Agentura AP popisuje Reddicka jako typově vyhraněného herce, jenž ztělesňoval autoritativní, rezervované, odtažité, někdy až zlověstné postavy. Často byl obsazován do rolí málomluvných, ale noblesních a osobitých mužů v obleku či uniformě.

Za "silného a šarmantního" jej na Twitteru označil Wendell Pierce, kolega ze seriálu The Wire - Špína Baltimoru. V něm Reddick zosobnil nejprve poručíka u policie a později právníka Cedrika Danielse. Režisér série John Wick Chad Stahelski a její hlavní hvězda Keanu Reeves zase uvedli, že aktuální čtvrtý díl věnují Reddickovi, jehož ztráta je "hluboce zarmoutila". Česká kina tento film začnou promítat nadcházející čtvrtek 23. března. Ve všech čtyřech dílech Johna Wicka hraje Reddick Charona, hotelového recepčního, který hrdinovi pomáhá.

Reddick se narodil roku 1962 v Baltimoru. Vystudoval herectví na Yaleově univerzitě a objevil se v několika vedlejších rolích v amerických detektivních seriálech včetně Kriminálky Miami nebo Zákonu a pořádku. Účinkoval také v sériích Bosch nebo American Horror Story. Kromě herectví se věnoval hudbě, vystudoval prestižní Eastman School of Music při Rochesterské univerzitě. První album vydal roku 2011. Zůstala po něm manželka Stephanie a děti Yvonne a Christopher.

Video: Trailer z filmu John Wick: Kapitola 4

Film John Wick: Kapitola 4 začnou česká kina promítat ve čtvrtek. | Video: Vertical Ent.
 

Právě se děje

Další zprávy