Zemřel Gerry Goffin, textař hitů Carole King i Kylie Minogue

ČTK Kultura ČTK, Kultura
20. 6. 2014 9:27
Goffin napsal slova k více než padesáti hitům, které pronikly na přední příčky amerických hitparád a jeho písně hráli různorodí umělci od skupiny Grand Funk po zpěvačku Whitney Houston.
Gerry Goffin.
Gerry Goffin. | Foto: Profimédia

Los Angeles - Ve věku 75 let zemřel ve čtvrtek americký textař Gerry Goffin, který je podepsán pod řadou hitů, jež vytvořil se svou někdejší manželkou Carole King především v 60. letech minulého století.

Carole King: Will You Still Love Me Tomorrow. Poslechněte si jeden z hitů, k nimž napsal text Gerry Goffin.
Carole King: Will You Still Love Me Tomorrow. Poslechněte si jeden z hitů, k nimž napsal text Gerry Goffin.

Mezi jejich nejznámější společné práce patří skladby The Loco-Motion, Chains či Will You Still Love Me Tomorrow. Goffin napsal slova k více než padesáti hitům, které pronikly na přední příčky amerických hitparád a jeho písně hráli různorodí umělci od skupiny Grand Funk po zpěvačku Kylie Minogue.

Po rozchodu s Kingovou, s níž žil v letech 1959 až 1968, pokračoval v psaní textů a napsal například slova k písni Savin´All My Love for You pro zpěvačku Whitney Houston.

"Gerry byl dobrý muž a dynamická síla, jehož slova a tvůrčí vliv budou mít odezvu i v dalších generacích," napsala v reakci na jeho úmrtí Carole King. Oba umělci byli v roce 1987 společně uvedeni do rokenrolové síně slávy.

Goffin zemřel přirozenou smrtí ve svém domě v Beverly Hills.

 

Právě se děje

Další zprávy