Galerie: Od Velkého Vonta po Krále Leara. Připomeňte si nejslavnější role Jana Třísky

Jan Tříska a jeho role.
Ačkoliv žil Jan Tříska dlouhodobě ve Spojených státech společně se svou manželkou, herečkou Karlou Chadimovou, do České republiky se pravidelně vracel.
Prorazil v 60. letech, a to jak na divadelních prknech, tak filmových plátnech. Na snímku z roku 1961 s další členkou Národního divadla v Praze Lubou Skořepovou.
Objevil se například ve snímcích Lidé z maringotek (na snímku při natáčení) nebo Mezi námi zloději.
Na XIII. FFP Karlovy Vary se nechali zvěčnit zleva herci Ivan Mistrík, Jan Tříska, sovětská herečka Larisa Lužinová, sovětský režisér Stanislav Rostockij a sovětský herec Alexej Batalov.
Foto: Česká televize, Lucernafilm, Bioskop
Magazín ČTK Magazín, ČTK
Aktualizováno 25. 9. 2017 12:18
V pondělí 25. září 2017 zemřel v pražské Ústřední vojenské nemocnici legendární český herec Jan Tříska. Byl hereckým idolem 60. i začátku 70. let. V roce 1977 odešel do emigrace, usadil se v Kalifornii. Jeho československé filmy během komunistické éry vězely v totalitních trezorech a jejich uvádění bylo zakázané. Ve Spojených státech natočil 44 filmů, z nich dva s Milošem Formanem - Ragtime a Lid versus Larry Flynt. Po revoluci opět zazářil na českých divadelních prknech i filmových plátnech. Připomeňte si jeho neslavnější role.
 

Právě se děje

Další zprávy