Začíná festival Rock for People. Čeká se na bláznivé Die Antwoord a Cage the Elephant s Grammy

4. 7. 2017 8:12
Na letišti v Hradci Králové začíná dnes festival Rock for People, jedna z největších hudebních akcí roku. Mezi headlinery patří skupiny Die Antwoord, Paramore, Evanescence a také američtí "selfmademeni" Cage the Elephant, s nimiž jsme přinesli rozhovor. Festival potrvá do 6. července.
Video: YouTube / Die Antwoord

Headlinerem prvního festivalového dne bude v úterý večer bláznivá jihoafrická kapela Die Antwoord, která vychází z lokálního kulturního stylu zef, tedy varianty hip hopu. Skupinu tvoří zpěvačka s excentrickým účesem Yolandi Visserová, mimo jiné velká fanynka krys, a raper Ninja.

Do Hradce přiveze tandem plnohodnotný koncertní set, velkolepou audiovizuální show. K tomu to bude možná i poslední příležitost vidět tuto kapelu naživo. Die Antwoord totiž na letošní podzim oznámili konec. Album Mount Ninji and Da Nice Time Kid by tak mělo být poslední. 

Parta, kterou provází pověst jedné z nejdivnějších kapel současnosti, proslula kromě svých výstředností také nenapodobitelnými show, které bývají nejen hudebním, ale i vizuálním zážitkem. 

"Budou mít s sebou jednu z největších LED stěn v historii festivalu. K tomu přidejme jejich hudební údernost, obrovskou energii a schopnost šokovat i v dnešní době," říká dramaturg a jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes.

Paramore vydali dobrou desku, představí ji i v Hradci 

První festivalový den přinese kromě Die Antwoord i koncert Cage the Elephant, kteří na festivalu dokážou, proč mají v kufru čerstvou Grammy.

5. července zahrají američtí Paramore, kteří vydali povedené album After Laughter: singl Hard Times má jen na YouTube už přes 36 milionů zhlédnutí. Milovníky tvrdší muziky pak potěší vystoupení heavymetalových experimentátorů Mastodon.

Závěrečnému dni 6. července budou dominovat americké fenomény: gothrockoví Evanescence, tanečně popoví Foster the People či kapela zakladatele Sonic Youth Thurstona Moora. Jako doplněk tohoto koncertu doporučujeme knihu Holka v kapele od Moorovy bývalé životní partnerky Kim Gordonové. 

 

Právě se děje

Další zprávy