Začíná hudební část festivalu Živá ulice. Zahrají Plzeňáci, kluboví oblíbenci i zahraniční hosté

Kultura Kultura
11. 8. 2017 12:19
Deset dní programu na pěti scénách v historickém centru Plzně nabízí festival ŽIvá ulice. Festival od 11. do 20. srpna program nabídne například kapely The Tap Tap, Thom Artway, Tony Ducháček a Garáž i lokální uskupení. Vstup na všechny akce je zdarma.
Živá ulice v Plzni na náměstí.
Živá ulice v Plzni na náměstí. | Foto: Živá ulice

Multižánrový festival Živá ulice už pošesté promění centrum Plzně. Letos na čtyřech hudebních scénách představí stovka interpretů, třetina z toho budou plzeňské kapely. 

"Jedna scéna pak bude patřit zahraničním interpretům, další pak současné progresivní tvorbě, kterou zastoupí například Opak Dissu, Wild Tides, No Distance Paradise nebo Role," říká k hudebnímu programu dramaturg Matěj Halaš.

Silent kino v severském stylu

Návštěvníci se navíc mohou těšit na silent kino, které funguje tak, že si každý z účastníků nasadí speciální sluchátka a přes ně film poslouchá. O víkendu 11. až 13. srpna bude v Proluce všechny filmy pojit severská tematika, na programu je dokument o surfařích žijících 9 měsíců za polárním kruhem Na sever od slunce, Artscape Norway o výtvarných intervencích ve veřejném prostoru v norské krajině či drama Lovci hlav.

Dětský program na Živé ulici.
Dětský program na Živé ulici. | Foto: Živá ulice

Výtvarné umění zastoupí dvě výstavy - Barva na ulici, která vznikne ve spolupráci s Unií výtvarných umělců, a instalace Labyrint v Riegrově ulici. Na té se podílela Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara.

Na festivalu Živá ulice nebude chybět ani dvoudenní přehlídka alternativní módy a současného designu. Na Mint: Plzeň Fashion Market se 17. a 18. srpna představí celkem 35 prodejců - návrhářů a designéru z České republiky.

Dětskou novinkou pro letošní rok je loutkoviště. V Proluce bude pro děti a rodiče připravené originální konstrukce loutkových divadýlek, každý se tak může stát na chvíli hercem, režisérem, hudebníkem nebo divadelním kritikem. Zábava pro celou rodinu bude otevřena každý den od 15 do 19 hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy