Začíná festival v Trutnově. Odstartuje ho bohoslužba a metal

ČTK ČTK
20. 8. 2015 9:41
Trutnoff Open Air potrvá do neděle 23. srpna, kdy vyvrcholí koncertem kapely Prodigy.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: ČTK

Trutnov – Ekumenická bohoslužba za doprovodu operního zpěváka Aleše Procházky a hlasitá kapela Boron dnes v trutnovském areálu Na Bojišti zahájí festival Trutnoff Open Air.

Festival, který potrvá do 23. srpna, tradičně nezveřejňuje časový program ani rozdělení kapel do jednotlivých dnů. V případě prvního dne však letos dělá výjimku. Brány areálu Na Bojišti se otevřou v 16:00 a o dvě hodiny později začne program na hlavní scéně.

Akce je letos mimo jiné věnována svobodě Ukrajiny, a pořadatelé proto budou podle slovanských zvyků první návštěvníky vítat a hostit chlebem se solí a vegetariánským borščem.

Na úvod dále vystoupí Vladimír Mišík s Etc..., Monkey Business a jako hlavní interpret americký zpěvák Matisyahu. Představitel chasidského reggae, vlastním jménem Matthew Paul Miller, se v České republice představí poprvé. Program začne také v Undergroundovém stanu I. M. M. Jirouse, který zahájí Sbor břežanských kastrátů a kapela Hentai Corporation. Vyvrcholením úvodního večera bude jam session, během něhož se propojí ukrajinští Kozak System s cikánskou skupinou Terne Čhave.

Program dalších dnů se návštěvníci dozvědí z Festivalového samizdatu.

 

Právě se děje

Další zprávy