5 povedených desek letošního jara a léta, za kterými stojí ženy

Lukáš Boček Hana Slívová Lukáš Boček, Hana Slívová
9. 8. 2017 6:30
Halsey, sestry Haimovy, Dua Lipa, Fazerdaze a Feist. Všechny tyto ženy - hudebnice vydaly před nedávnem nové desky. Ačkoliv žánrově stojí i na zcela opačných stranách - Dua Lipa se věnuje současně zprodukovanému popu, kdežto Feist "do it yourself" písničkářství - téma mají všechny veskrze stejné: (nepovedenou) lásku a mezilidské vztahy.
Foto: Halsey

Halsey: Hopless Fountain Kingdom

Americká zpěvačka Halsey se po komerčním úspěchu singlu Closer s elektronickým duem The Chainsmokers nechtěla ztratit z popových radarů a nachystala třináct nových skladeb, s nimiž navazuje na vydařený debut Badlands.

Nový materiál se nijak výrazně nevzdaluje od kurzu, po němž se Ashley Frangipane v roce 2015 vydala. Jádro desky spočívá v autorských popových skladbách se současnou produkcí, v nichž se pomocí otevřených textů zrcadlí zpěvaččin bohatý osobní život. Jedno z témat je například její bisexualita. Své zkušenosti z jednoho neúspěšného vztahu s dívkou přetavila spolu s Lauren Jaureguiovou, členkou skupiny Fifth Harmony, do skvělého duetu Strangers s osmdesátkovým zvukem.

Tento hit ukazuje, v čem je největší síla dvaadvacetileté interpretky: skrze autentické výpovědi zasazené do jednoduché kompozice s výrazným refrénem a často i hiphopovými beaty v pozadí dokáže bavit i bez zardění, které bývá v čistém popu někdy na místě. 

 

Právě se děje

Další zprávy