Z příběhu novinářek The New York Times, které psaly o kauze Harvey Weinstein, bude film

ČTK Kultura ČTK, Kultura
26. 4. 2018 14:47
Příběh novinářek Jodi Kantorové a Megan Twoheyové z amerického listu The New York Times, které pomohly odhalit sexuální aféru vlivného filmového producenta Harveyho Weinsteina, se v Americe dočká filmového zpracování. Informoval o tom časopis The Hollywood Reporter. Deník NYT a časopis The New Yorker nedávno za odkrytí kauzy získaly Pulitzerovu cenu.
Harvey Weinstein.
Harvey Weinstein. | Foto: ČTK

Autor scénáře ani režisér filmu o kauze, která odstartovala sérii odhalení sexuálních obtěžování v Hollywoodu, známou pod hashtagem #MeToo, zatím nejsou známí. Snímek se podle časopisu The Hollywood Reporter nemá zabývat přímo Harveym Weinsteinem, ale zaměří se na to, jak obě novinářky na jedné z nejvýznamnějších kauz desetiletí pracovaly a čelily přitom výhrůžkám i zastrašování.

O zisk práv na převedení aféry na stříbrné plátno usiluje filmové studio Annapurna spolu s produkční společností Plan B, jejímž majitelem je herec Brad Pitt. Tato společnost stála za oscarovými snímky 12 let v řetězech a Moonlight.

Článek o Weinsteinovi, jenž byl jedním z nejrespektovanějších a nejvíce oceňovaných hollywoodských producentů, se v The New York Times poprvé objevil loni 5. října. Psalo se v něm, že Weinstein po desetiletí platil za mlčení ženám, které sexuálně obtěžoval. Weinsteinova aféra zvedla celosvětovou vlnu odporu proti tomuto chování. 

Na seznam obviněných se postupně dostali například hvězdný herec Kevin Spacey, dirigent Metropolitní opery James Levin, režisér Oliver Stone nebo herec Steven Seagal. Bez připomínky potřeby ozývat se proti predátorskému chování se od té doby neobešla žádná velká kulturní akce v Hollywoodu.

Nejvýrazněji na problematiku sexuálního obtěžování a pochroumaného ženského sebevědomí upozornila moderátorka Oprah Winfreyová během předávání Zlatých glóbů. 

 

Právě se děje

Další zprávy