Yemi A.D. vymyslel pro Kanye Westa křeslo z žen

Kultura Kultura
10. 12. 2013 14:05
Taneční kreace pro Yeezus Tour Kanye Westa připravil Yemi A.D.
Kanye West
Kanye West

Praha - Kanye West vyrazil po pěti letech na turné. Koncertní podoba jeho šesté studiové desky Yeezus nese i český otisk. Taneční pasáže mu stejně jako při předchozím turné připravil tanečník a hudebník Yemi A.D., který do skupiny dvanácti tanečnic vybral Lucii Drábkovou.

Součástí velkolepé pódiové show je také křeslo z ženských těl, které pro Westa Yemi vymyslel a jak sám říká, jedná se o jednu nejkontroverznějších částí choreografie.

"Společně s Westem a kreativním týmem z celého světa jsme připravili show, ve které vyprávíme životní příběh Yeezuse (Kanye Westa). Na epické scéně složené z hory, ostrova a obří kruhové obrazovky vystupuje také dvanáct tanečnic, chlupatá bestie a Ježíš, který jediný dostane Westa do kolen. Tohle je zatím největší projekt, který mám tu čest režírovat. Je to poprvé, co mě Kanye oslovil na tuto funkci a já si stále zvykám a snažím se nezklamat jeho maximální očekávání," říká Yemi A.D.

Foto: Aktuálně.cz

Kanye West se hlásí ke křesťanství a hledání boha je ústředním tématem Yeezus Tour. Dělá to však opět svým vlastním osobitým způsobem, což rozpoutalo v mediích po celém světě bouřlivou diskuzi. Po většinu koncertu je West zahalen v masce, jejímž tvůrcem je belgický fashion designér Maison Martin Margiela.

"Důslednost, s jakou se West vrací k důvěrně známým pojmům (kreativní génius) a tématům (média, kritici, úmrtí jeho matky) je více než dostačující odpovědí všem těm komentátorům na síti, kteří žijí v přesvědčení, že tento 36-letý maník se prostě jen chaoticky předvádí a shazuje ostatní," napsal server Billboard.com. "Dvě hodiny plné divokých metafor a náboženských symbolů stejně tak impozantních jako člověk, který je stvořil a který je v jejich majestátnosti utvrzen," dodal recenzent The Huffington Post.

KANYE WEST - THE OMEN - YEEZUS TOUR STAPLES CENTER FULL SET [HQ]
KANYE WEST - THE OMEN - YEEZUS TOUR STAPLES CENTER FULL SET [HQ]

Kanye West už také prozradil, že jeho nové album bude mít osm písní a vyjde příští rok v létě.

 

Právě se děje

Další zprávy