Wish You Were Here. Roger Waters přijede zahrát hity Pink Floyd i skladby ze sólových desek

Hana Slívová Hana Slívová
2. 10. 2017 11:09
V dubnu příštího roku přijede do Prahy vůdčí člen kapely Pink Floyd Roger Waters. V O2 areně zahraje v rámci turné Us + Them jak hity Pink Floyd, tak písničky ze svých sólových alb. To poslední - Is This the Life We Really Want? - vyšlo letos.
Roger Waters na turné.
Roger Waters na turné. | Foto: Live Nation, Live Nation / Kate Izorová

Britský zpěvák a skladatel Roger Waters přijede 27. dubna 2018 do pražské O2 arény.

V rámci programu Us + Them představí nejdůležitější skladby své kapely Pink Floyd (Wish You Were Here, The Wall, Animals, Dark Side of the Moon), ale také písně ze své poslední sólové desky Is This the Life We Really Want?.

"Ze všech jeho sólových alb se novinka nejvíce hudebně blíží Pink Floyd, zvláště éře The Wall. Pryč je ale veškerá psychedelie a hudební kudrlinky. Deska sice bohatě využívá strunné nástroje, doprovodné vokály a epické kytarové nástupy, každý tón má ale opodstatnění a celkový zvuk je na nejvyšší možnou míru střídmý a přísně účelový. Výsledkem je absolutně profesionální nahrávka, která hudebně zastiňuje drtivou většinu současné produkce," píše o desce v recenzi na Aktuálně.cz David P. Stefanovič. 

Bude to velkolepé, tvrdí Waters

Šňůra je pojmenovaná podle skladby Us And Them z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon.

"Na turné představíme zcela novou show. Bude to směs skladeb mé dlouhé hudební kariéry, písničky z období s Pink Floyd a některé mé nové věcí. 80% bude starý materiál, 20% nový. Bude to velkolepé," nechal se slyšet Waters.

Us+Them je první evropské koncertní turné od The Wall Live (2010-2013), které se v roce 2013 zastavilo i v České republice.

Lístky na dubnový koncert se začnou prodávat 6. října odpoledne za 1590 až 2590 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy