Whitney Houston zemřela. Takový byl život pěvecké superstar

Whitney Houston zemřela. Takový byl život pěvecké superstar
První pietní místo.
V tomto hotelu našel zpěvačku její bodyguard mrtvou.
Whitney Houston na tiskové konferenci v New Yorku (snímek z 11. července 1988)
Osudový muž  V roce 1992 se provdala za zpěváka Bobby Browna. Podle zpěvaččiny rodiny je to právě on, kdo ji stáhl na dno drogové a alkoholové závislosti. Manželství bylo rozvedeno po čtrnácti letech v roce 2006.
Foto: Reuters
Reuters Radek Nohl Reuters, Radek Nohl
12. 2. 2012 9:38

Americká zpěvačka a herečka Whitney Houston zemřela v sobotu ve věku 48 let. Patřila mezi největší popové hvězdy a mimo jiné také účinkovala ve filmu Osobní strážce po boku Kevina Costnera. Whitney, která se v minulosti potýkala s drogami, zemřela v losangeleském hotelu Beverly Hilton, kde ji našel její bodyguard. Příčina smrti není zatím známá.

"Nyní o tom nemohu mluvit. Je to tak neskutečné a neuvěřitelné. Nemohla jsem uvěřit tomu, co jsem četla na televizní obrazovce. Mé srdce je s Cissy (matka Houston), její dcerou Bobbi Kris, její rodinou a s (exmanželem) Bobbym (Brownem)," oznámila v prohlášení soulová královna Aretha Franklin, která byla kmotrou Houston.

Whitney zemřela v předvečer každoročního předávání cen Grammy, kde měla podle agentury Reuters vystoupit. Sama přitom toto ocenění získala již šestkrát.

Houston vydala sedm studiových alb a v samotných Spojených státech prodala přes 55 milionů nahrávek. Divoké manželství se zpěvákem Bobbym Brownem, s nímž se rozvedla v roce 2007, společně s alkoholem a drogami jí však kariéru ničily.

Od poloviny osmdesátých do konce devadesátých let minulého století patřila Houston k nejprodávanějším zpěvačkám. Ovlivnila celou generaci mladších zpěvaček od Christiny Aguilery po Mariah Carey.

 

Právě se děje

Další zprávy