Na festivalu Soundtrack vystoupí i skupina Lucie. Její písničky doprovodí klipy a ukázky z filmů

ČTK ČTK
21. 8. 2017 7:50
Skupina Lucie bude headlinerem festivalu Soundtrack, který pojí hudbu s filmem. Akce se koná v Poděbradech od 24. do 27. srpna. Lucie, pro niž to bude jediné letošní vystoupení, koncert doprovodí ukázkami klipů a filmů, na kterých se hudebně podílela. Nové písně z chystaného alba EvoLucie ale kapela hrát nehodlá.
Skupina Lucie. | Video: YouTube / Lucie

Vystoupení skupiny Lucie, která svůj jediný letošní koncert odehraje 24. srpna na fotbalovém stadionu v Poděbradech, bude mít filmový doprovod. Koncert otevírající festival Soundtrack doprovodí projekce ukázek z filmů a videoklipů. Zazní starší písně Lucie i hit spřízněné kapely Wanastowi Vjecy Tak mi to teda nandey.

"Určitě nebudeme hrát nic nového, to si necháme, až vyjde naše nová deska. Ty věci ještě nejsou zdaleka dodělané a chystáme se na tom ještě bezmála rok pracovat. Protože hrajeme na festivalu filmové hudby, uděláme koncert trochu speciální," řekl zpěvák a bubeník David Koller.

Jako host s Lucií zahraje Michal Pavlíček skladby Krev a r'n'r a Amerika, v níž se jako kytarista objeví také autor festivalové ceny, jeden ze zakládajících členů výtvarné skupiny Tvrdohlaví Stefan Milkov.

Kapela Lucie v dubnu oznámila, že na jaře příštího roku vydá po 16 letech nové album s názvem EvoLucie. Halové turné pak v sestavě Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák kapela zahájí až 13. listopadu 2018 v ostravské Ostravar Aréně.

Mezinárodní festival Soundtrack, který nabízí filmovou hudbu, nové formy umění, multimédia a moderní technologie, budou Poděbrady v prostředí barokního zámku a lázeňského parku hostit od 24. do 27. srpna. Akce navazuje na loňský zkušební ročník, který za jediný den navštívilo přes 15 tisíc lidí.

Koncert skupiny Lucie festival ve čtvrtek večer zahájí. "Na zahájení v rámci koncertu dostane in memoriam festivalovou cenu Radim Hladík, kterou převezme jeho syn," uvedl klávesista Lucie Dvořák, ředitel a iniciátor festivalu.

V pátek bude hlavní část hudebního programu patřit premiéře českého skladatele a držitele několika Českých lvů za filmovou hudbu Jana P. Muchowa, který představí svůj projekt The Antagonists. Ve stejný den přiláká známými filmovými písničkami zejména rodiny s dětmi Jaroslav Uhlíř.

V sobotu zahraje s Filharmonií Hradec Králové Oscarem oceněný italský skladatel Nicola Piovani a na stěnu zámku se uskuteční velkoplošná projekce filmu Tři oříšky pro Popelku s hudbou Karla Svobody v podání symfonického orchestru.

"Pavoni a Svoboda také dostanou festivalovou cenu. Za zesnulého Svobodu ji převezme jeho dcera, fotografka Jana Wallace Svobodová. Součástí festivalu bude i výstava aktů, které nafotila," dodal Dvořák.

Festival zakončí půlnoční koncert HBO v okolí zámku, kde mohou zájemci za doprovodu symfonického orchestru sledovat ukázky ze seriálů Hra o trůny, Pravá krev a dalších, promítaných na stěnu zámku.

 

Právě se děje

Další zprávy