Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Výstava soch zpříjemní bydlení v Nových Chabrech

komerční článek
5. 6. 2015 10:01
K procházkám po zatravněném okolí moderní čtvrti Nové Chabry láká umělecká galerie pod širým nebem.
Foto: Star Group

V lokalitě vedle Dolních Chaber a v blízkosti parků Čimický a Ďáblický háj v Praze 8 se nově zabydlují především mladé rodiny. Na dosah zde mají centrum města, přírodu a moderní areál Nových Chaber nabízí ideální prostředí pro volnočasové aktivity všech generací.

„Moderní developer by neměl „jen postavit a odejít“, měl by přispět ke kultivaci lokality a života místních obyvatel,“ míní Tal Grozner, ředitel české pobočky společnosti Star Group. „Novými koncepty bydlení se snažíme vyjít vstříc současným požadavkům mladých rodin. V Nových Chabrech vzniká nejenom rezidenční čtvrť, ale také místo pro setkávání se sousedy a společenský život, jak nám potvrdil i vydařený Den otevřených dveří,“ dodal čerstvou zkušenost Tal Grozner.

Do konce června vyroste v Nových Chabrech venkovní expozice soch. Celkem osm děl převážně z přírodních materiálů rozmístí developer po ploše celého areálu, převážně podél nové cyklostezky. Jeho výzvu obohatit sdílený veřejný prostor přijali umělci Pavel Opočenský, Václav Fiala, Jasan Zoubek, Milan Kuzica, Jiří Kačer nebo Zdeněk Hůla. S díly Strom a Orchidej se přidali také Lukáš Rais a britský výtvarník Marc Quinn.

Foto: Star Group

Projekt zahrnuje také dětská hřiště, venkovní cvičební stroje pro mladé i seniory a menší komerční centrum s restaurací, obchody a dalším zázemím. Prioritou byla od počátku výstavby nová mateřská škola. Už na začátku stavby zde pro zájemce vznikl zcela zdarma plavecký oddíl, který vede profesionální trenér. Zbudovaná cyklostezka kolem Nových Chaber disponuje večerním osvětlením a nabízí odpočinkový prostor pro pěší i sportovce z celé lokality.

Foto: Star Group

„Chtěli jsme být inovativní a podpořit myšlenku, kterou mnoho developerů stále přehlíží. Chápeme, že místním obyvatelům vznikají s výstavbou nová omezení, proto stále hledáme oblasti, ve kterých můžeme být městské části a jejím obyvatelům prospěšní. Cyklostezka i komerční centrum samozřejmě může sloužit nejenom novým obyvatelům, ale i starousedlákům,“ zdůraznil Tal Grozner.

www.novechabry.cz

 

Právě se děje

Další zprávy