Vše, co potřebujete vědět o Colours of Ostrava

Zbyněk Klíč
13. 7. 2011 13:12
Jak se dostat do Ostravy? Kde se ubytovat? Na co zajít?
Lydon alias Rotten
Lydon alias Rotten | Foto: Petr Protivánek

Praha, Ostrava - Od roku 2002 se v půlce července rozeznívá hornická metropole Ostrava hudebním festivalem Colours of Ostrava.

Multižánrová hudební přehlídka nabídne i letos nabídne bezpočet zajímavých, tuzemských, zahraničních i trochu "exotických" kapel, které naplňují přízvisko festivalu "barevný" zcela beze zbytku.

Doprava na místo

Festival se koná ve dnech 14. - 17. července v areálu Výstaviště Černá louka a v okolí Slezskoostravského hradu. Obě místa se nachází nedaleko centra Ostravy a není obtížné je najít. Pokud dorazíte vlakem nebo autobusem, bude pro Vás nejlepší využít tramvajových linek 9, 10, 11 a 14 do zastávky "Výstaviště", pokud se chcete dostat přímo k Slezkoostravskému hradu, tak jeďte devítkou do zastávky "Důl Zárubek".

Dopravní podnik navíc připravil celodenní jízdenku, kterou si můžete koupit za pouhých 65 korun a svezou se na ni až pro dva dospělí a tři děti do 15 let. Cestujícím autem organizátoři doporučují parkovací místa v centru Ostravy, kterých by měl být dostatek.

Oproti loňsku se organizátorům bohužel nepodařilo dohodnout s Českými dráhami na slevách na jízdném.

Ubytování

Pokud netrváte na "luxusu", nabízí se jasná volba - stanové městečko nedaleko Slezskoostravského hradu. Ubytování je zpoplatněno sty korunami na libovolně dlouhý pobyt. Stejný je i poplatek za stan - pokud nemáte vlastní, můžete si ho za 250 korun pronajmout. V areálu budou k dispozici, kromě standardního sociálního zařízení včetně sprch, i pekárna a nově i možnost wi-fi připojení.

Kdo preferuje o klasické ubytování "pod střechou", může využít nabídku cestovní agentury Atis, která ve spolupráci s organizátory připravila různé možnosti levného ubytování (nabídku všech ubytovacích kapacit pak najdete na stránkách festvalu).

Kromě toho jsou tu návštěvníkům k dispozici i další služby jako úschova zavazadel, možnost objednání vyškoleného asistenta pro zdravotně postižené, který se o Vás bude po celou dobu pobytu v Ostravě starat, či stan s připojením k internetu.

Na koho se těšit?

A jaké jsou největší taháky letošního ročníku? Sobotní večer na ArcelorMittal Stage obstará japonská instrumentální kapela Mono, která je pravidelným účastníkem koncertů v Čechách a letos poprvé se ukáže na festivalové půdě. Fanoušky punkové muziky potěší vystoupení bývalého zpěváka britských Sex Pistols Johhnyho Rottena (vystoupí ve čtvrtek od 23:45 na Česká spořitelna stage, spolu s kapelou Public Image). V neděli od 22:30 pak na stejném místě vystoupí Nick Cave s kapelou Bad Seeds a projektem Grinderman (přehledný program festivalu najdete opět na festivalových stránkách).

To ale není zdaleka vše, festival nabízí téměř sto kapel různých žánrů na osm stagích, divadelní soubory, vystoupení DJs, workshopy a besedy.

Festival stále není vyprodaný, lístek na celý festival zakoupíte na místě za 1990 korun (v předprodeji o stovku levněji), jednodenní pak pořídíte od 850 do 990 korun. Takže pokud nevíte kam vyrazit - hurá do Ostravy!

 

Právě se děje

Další zprávy