VIDEO Simpsonovi předpovídali válku v Sýrii už v roce 2001

Kultura Kultura
8. 5. 2014 14:07
Podle egyptské televizní stanice al-Tahrir plánovaly USA převrat v Sýrii dlouho dopředu. Součástí kampaně směřující k válce měla být i jedna z epizod seriálu Simpsonovi. Podívejte se na důkazy.
Podívejte se na konspirační teorii egyptské televizní stanice o seriálu Simpsonovi.

Video - Egyptská televizní síť al-Tahrir se dostala na špičku mezi světovými konspirátory. Přišla totiž s teorií, že epizoda ze seriálu Simpsonovi, odvysílaná 25. února 2001, byla součástí širší kampaně, která měla za cíl destabilizovat arabský svět.

Egyptská televizní stanice dokonce naznačuje, že USA stojí za rozpoutáním občanské války v Sýrii, a jedním z důkazů má být epizoda New Kids on the BleccH (česky špatně přeloženo jako Nová chlapecká kapela) z dvanácté série Simpsonových.

Záběr z videa k songu Drop Da Bomb.
Záběr z videa k songu Drop Da Bomb. | Foto: Aktuálně.cz

V ní Bart Simpson, Milhouse, Nelson a Ralph vytvoří boyband The Party Posse (název dílu vtipně cituje tehdy populární New Kids on the Block), jejíž první singl nese titul Drop Da Bomb. Jedním z dalších "vtipných momentů" epizody je i motiv podprahové náborové kampaně k námořnictvu. Na videu k songu totiž chlapci pilotují letadla, která shazují bomby na nejmenovanou arabskou zemi, kde se zrovna ženy učí nosit bikiny a hrát si s míčem na pláži. Navíc zpívají zvláštní refrén, který se při reverzním spuštění mění na "Přidej se k nám".

Epizoda shodou historických událostí skutečně měla nepříjemně prorocký nádech, protože byla odvysílaná jen několik měsíců před 11. zářím 2001 a později přišla o několik nově kontroverzních záběrů.

Ovšem pro al-Tahrir je důležitější ještě jiný konspirační moment. Na terénním autě v "nejmenované arabské zemi" se totiž objevil znak, který v současné době používá syrská opozice. To je prý jasným důkazem, že dění v Sýrii bylo předem promyšlené a naplánované v USA.

Na Facebooku má teorie velký úspěch, nicméně ji trochu nabourává fakt, na který poukázal list The Times of Israel. Zmíněná symbolika se totiž v Sýrii používala už před rokem 1963, kdy se k moci dostala strana Baas, jejímž dnešním vůdcem je Bašár Asad.

Ukázka každopádně vyvolává řadu otázek o tom, co se stalo v rámci arabského jara, ale zejména o vkusu tvůrců seriálu Simpsonovi...

 

Právě se děje

Další zprávy