VIBE Awards byly tentokrát bez incidentů

Reuters, Hej
14. 11. 2005 18:00
Los Angeles - V sobotu byly v Los Angeles uděleny výroční ceny časopisu VIBE.

Ceny udělované za nejlepší počiny v oblasti rhytm&blues jsou tradičně spojené se skandály kolem nominovaných i oceněných hvězd. Při loňském vyhlašování cen byl rapový průkopník Dr. Dre udeřen cestou k převzetí své ceny, což se zvrhlo v šarvátku, při které létaly židle.Útočníkem byl Jimmy James Johnson, který byl posléze bodnut dalším rapperem Youngem Buckem. Ten byl minulý rok v září odsouzen k jednomu roku za mřížemi. Další z nominovaných zpěvaček Lil´Kim se zase ceremoniálu nemohla zúčastnit vzhledem k tomu, že si odpykává roční trest za lhaní před velkou porotou.

Letošní udílení cen nakonec proběhlo bez incidentů a pozornost publika se tedy mohla upnout k hudbě, o kterou jde především. Jasným vítězem cen VIBE se stala Mariah Carey se čtyřmi cenami krom nejvyšší ceny pro umělce roku získala i cenu za album The Emancipation of Mimi, cenu za nejlepší píseň R&B (We belong together) a za R&B hlas roku. Mariah Carey okomentovala své vítězství slovy: "Když se modlíte a prosíte, pak také dostanete.". Pro Mariah Carey je to triumfální comeback její album je v roce 2005 v USA nejprodávanějším.

Ciara, nováček R&B, měla původně pět, tedy nejvíce nominací, nakonec ale získala jen jednu cenu za nejlepší spolupráci. Cena se týkala písně "Oh", nazpívané spolu s rapperem Ludacrisem. Třicetičtyřletá zpěvačka R&B Mary J. Blige získala již dříve oznámenou cenu Legend Award za úspěšnou kariéru, k čemuž případně poznamenala: "Je to trochu brzo. Myslela jsem, že lidé dostávají ocenění za celou kariéru, když jim je okolo šedesáti."

 

Právě se děje

Další zprávy